Rektörümüzün Öğrencilerimize Veda Mesajı

Çok Sevgili Öğrencilerim,

30 Kasım 2013 tarihinde Muğla’yı ziyareti sırasında, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandım. Bu nedenle 4 Aralık 2010 tarihinde başlamış olduğum Üniversitemiz Rektörlüğü görevimden, 01. 12. 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ilgili hükümleri gereği, üç yıldır görev yapmaktan onur duyduğum Rektörlük görevimden istifaen ayrılmış bulunmaktayım.

Sevgili Öğrencilerim, üç yılı bulan Rektörlük dönemimde, başından beri öğrenci merkezli bir eğitim-öğretim anlayışını benimseyerek, sizlere bilgi ve sevgi âleminin kapılarını sonuna kadar açabilmek için sürekli  bir çaba içinde bulundum. Bilgiyi sevgiyle yoğurup gönüllerinize nakşedebilmeniz ve her yönüyle donanımlı bir şekilde hayata hazırlanabilmeniz için Üniversite çalışanları olarak üzerimize düşen görevlerin en iyisini yapabilmek için sürekli bir gayret içinde bulunduk.  Sizin bedenen ve ruhen daha da gelişebilmeniz için, spor, kültür ve bilim şölenlerine ayrı ve üst seviyede önem vermeyi ilke edindik.

Değerli Öğrencilerim, geleceği sizler kuracaksınız, ülkemizin her bakımdan gelişmesi sizlerin ellerinizde. İnanıyorum ki, Üniversitemizde aldığınız üst seviyedeki eğitimle, ülkemizin bilim, sanat, spor ve teknoloji alanlarında önemli başarılara imza atacaksınız.

Üniversitemizde öğrenim gördüğünüz süre içinde elbette mutlu ve sevinçli günleriniz olduğu gibi, az da olsa, üzüntülü günleriniz de olmuştur. Bizler insan olarak, hayatımız boyunca acı tatlı bütün duyguları yaşıyoruz ve yaşayacağız. Ama önemli olan, sevinç, mutluluk ve başarıları paylaşarak çoğaltmak ve yine üzüntüleri paylaşarak azaltmaktır. Bizler yeri geldi, sizlerin başarılarıyla mutlu olduk, gururlandık; yeri geldi, üzüntülerinizi ve sıkıntılarınızı paylaştık. Mutlaka eksiklerimiz ve yapamadıklarımız olmuştur.  Bunun için sizden helallik istiyorum.  Eğer varsa, benim de hakkım sizlere helal olsun.

Sizleri çok seviyorum, sizleri evlat ve torunlarımdan hiçbir zaman ayırmadım, sizlerle her zaman gurur duydum. Bütün bu duygularla size veda ederken, gerek öğrencilik hayatınızda gerekse mezun olduktan sonra meslek hayatınızda, ailelerinizle birlikte sağlıklı, başarılı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum. Yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Daha mutlu ve güzel günlerde karşılaşmak umuduyla Allah’a ısmarladık.

13 Aralık 2013

Prof. Dr. Mansur HARMANDAR