Öğretim Üyelerimizin 2018 Yılı İçinde Başlayan TÜBİTAK Proje Başarıları

      Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyelerinin proje ekibinde yer aldıkları ve 2018 Yılı içinde başlayan TÜBİTAK proje başarıları aşağıda verilmiştir.

      Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan SARAÇ ve Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Elemanı Uzman Dr. Tuba BAYGAR’ın araştırmacı olarak yer aldığı, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve ulusal basında büyük ses getiren araştırma projesinin ardından, aynı ekip tarafından yürütülen, özellikle dental uygulamalardaki kemik rekonstrüksiyonu için önem arz edecek yeni bir biyomateryal arayışı hedefi ile hazırlanan “Oral ve Maksillofasiyal Kemik Rekonstrüksiyonları için Yeni Bir Kompozit Biyomateryalin Üretimi, Karakterizasyonu ve kullanımının In vitro ve In vivo Olarak Araştırılması” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 01.06.2018 tarihinde başlamıştır.

      Köyceğiz Meslek Yüksekokulu  Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin DOĞAÇ, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vatan TAŞKIN ile Doç. Dr. Belgin Göçmen TAŞKIN ve Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Görevlisi Taylan DOĞAROĞLU’nun proje ekibinde yer aldığı “Anopheles Superpictus ve Anopheles Maculipennis Kompleksi Popülasyonlarında İnsektisit Direnç Alellerinin ve Morfolojik Varyasyonların Mevsimsel Değişimlerinin Belirlenmesi ve bu Popülasyonların Genetik Olarak Karakterize Edilmesi” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 15.05.2018 tarihinde başlamıştır.

      Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Filiz ALTAN ve Doç. Dr. Ergun KAYA’nın proje ekibinde yer aldığıÜlkemizde Doğal Olarak Yayılış Gösteren Lilium candidum L. Popülasyonlarında Genetik Çeşitliliğin Belirlenmesi ve Kriyoprezervayonu için Biyoteknolojik Yöntemlerin Oluşturulması” başlıklı TÜBİTAK 3501 Kariyer Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 15.04.2018 tarihinde başlamıştır.

      Mühendislik Fakültesi  İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kasap KESKİN ve Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Bahadır KESKİN’in proje ekibinde yer aldığı “Lif Donatılı Çimentolu Kompozitlerin Olgunluğunun Kendiliğinden İyileşme Performansına Etkisi” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 15.05.2018 tarihinde başlamıştır.

      Mimarlık Fakültesi  Şehir ve Bölge Planlama Bölümü  Dr. Öğretim Üyesi Emel KARAKAYA’nın proje ekibinde yer aldığı “Kentsel Mültecilerin Adaptasyon ve Uyum Süreçlerine Yeni Bir Bakış Açısı: "Kapsayıcı Kent İnşaası" Amaçlı "Sosyal İnovasyon Deneyi” başlıklı TÜBİTAK 1003 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 15.05.2018 tarihinde başlamıştır.

      Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı ÇAKIR’ın proje ekibinde yer aldığı “X-Mn-Al Heusler Alaşımlarında X: Fe, Cu, Co 3d Elementlerinin Shell-Feromanyetizma Özelliğine Etkisi” başlıklı TÜBİTAK 3001 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 01.06.2018 tarihinde başlamıştır.

      Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Akın TAŞCIKARAOĞLU’nun proje ekibinde yer aldığı “Yenilenebilir Enerji Kaynağına Sahip Tüketiciler için Paylaşımlı Enerji Depolama Sistemi Kullanımına Dayanan Bir Enerji Yönetimi Yaklaşımının Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK 3001 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 15.04.2018 tarihinde başlamıştır.

      Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Semih GÜRSU’nun proje ekibinde yer aldığı “Kiraz-Yenişehir-Gökburun (İzmir)’De Menderes Napın’da İzlenen Meta-Tonalitler/Meta-Granodiyoritler Ve Onları İntrüzif Olarak Kesen Eklojit/Eklojitik Meta-Gabrolarin Nd-Sm/Lu-Hf Granat Ve U-Pb Zirkon Ve Rutil Jeokronolojisi Ile Oluşum Ve Metamorfizma Yaşlarının Araştırılması” başlıklı TÜBİTAK 1002 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 01.03.2018 tarihinde başlamıştır.

      Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sena Akçer ÖN’ün proje ekibinde yer aldığı “Gölcük Gölü (Isparta) Çökel Kayıtlarında Güney Batı Anadolu Geç Holosen İklim Değişimleri Ve Güneş Etkisi ile İlişkisinin Araştırılması” başlıklı TÜBİTAK 1002 Projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 15.06.2018 tarihinde başlamıştır.

 

Son Güncelleme : 24.07.2018 18:00:21 Okunma Sayısı : 2199

Son Duyurular