MÜPKOM Proje Yazma Eğitimleri Başlıyor

TÜBİTAK -2237-B PROJE EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI
MÜPKOM ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMLERİ ETKİNLİĞİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Etkinliğin Tarihi: 21 – 22 – 23 Ocak 2019
Etkinliğin Yeri: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM
Etkinliğin Amacı: Üniversitelerimizde fen, mühendislik, sağlık, sosyal ve eğitim alanlarında görev yapan araştırmacıların ve doktora öğrencilerinin araştırma proje önerisi hazırlama, yazma ve yürütme becerilerinin geliştirilmesi ile proje önerilerinin değerlendirilmesi noktasında ihtiyaç duydukları araştırma yetkinliklerini arttırmak ve son olarak yeni çalışma konusu belirleyebilme tekniklerini geliştirmek amaçlanmaktadır.
Etkinliğin Kapsamı: Katılımcılara, proje hazırlama öncesi bilinmesi gereken; araştırma metodolojisine ilişkin temel kavramlar, bilimsel araştırma konusunun seçimi, hipotez oluşturma, araştırmanın metodolojisinin tasarlanması, araştırma bulgularının elde edilmesi ve analizi ile tüm proje sürecinin dokümantasyonu gibi konular yüz yüze düzenlenecek olan seminerler ile aktarılacaktır. Seminerlerde katılımcılara aktarılan bilgiler doğrultusunda proje yazımında uygulama yaptırılacaktır. Böylelikle her bir katılımcının proje döngüsü hakkında ihtiyaç duyduğu bilgiye örnek çözümler sunulabilecektir. Bunların yanında katılımcıların olumlu ya da olumsuz sonuçlanan proje başvuruları ile ilgili örnekleri bir arada görmeleri sağlanarak, panel ya da değerlendirme süreci yaşamalarına ve deneyimsel öğrenmelerine uygun ortam sağlanabilecektir. Eğitim sonunda katılımcıların proje önerilerini hazır hale getirmeleri de sağlanabilecektir.
Katılımcı Seçimine İlişkin Kriterler:
·         Herhangi bir kurumda çalışan araştırmacı veya tezinin son aşamasındaki bir doktora öğrencisi olmak,
·         Eğitim etkinliğine bir proje önerisi/fikri ile katılıyor olmak,
·         Tercihen, sunduğu TÜBİTAK veya AB Programları Araştırma Projesi önerisi olumsuz sonuçlanmış olmak,
·         Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olmak,
·         İntihalden ceza almamış olmak,
·         ARBİS’e üye olmak.
Etkinlikte farklı disiplinlerden (Sosyal, fen, mühendislik ve eğitim) eşit sayıda ve daha fazla üniversiteden katılımcı olması planlandığından, etkinliğe kabul başvuru sırasına göre yapılmayacaktır. Sosyal, fen, sağlık, mühendislik ve eğitim alanlarının her birinden yeterli başvurunun olmaması durumunda, eksiklikler diğer alanlardan karşılanacaktır.
KATILIM: Etkinliğe katılmadan önce başvurmak ve başvurunun kabul edilmesi gerekmektedir. Etkinliğe kabul edilenler ve edilemeyen başvuru sahiplerine 18 Ocak 2019 tarihinden sonra mail yoluyla bilgi verilecektir.
Katılımcılara, program sonunda katılım sertifikası verilecektir.
Katılımcıların toplantıya kişisel bilgisayarları ve bir proje fikri ile katılmaları gerekmektedir. MSKU dışından katılan 15 katılımcının kırtasiye, yol, iaşe ve konaklama giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır.
Etkinlik 3 gün devam edecek olup, katılım %100 zorunludur. Katılımcılara etkinlik programı ve diğer bilgilendirmeler etkinlik öncesi mail yoluyla yapılacaktır.
PROJE EKİBİ: 
KOORDİNATÖR:
Prof.Dr. Muammer Tuna
EĞİTMENLER:
Prof. Dr. Hüseyin Çiçek
Prof. Dr. Gonca Kuşcu
Prof. Dr. Mehmet Emin Duru
Prof. Dr. Ali Serhan Tarkan
Prof. Dr. Ayşe Rezan Çeçen Eroğul
Prof. Dr. Songül Sallan Gül
Prof. Dr. Nadir Suğur
PANELİSTLER:
Prof. Dr. Hülya Kara Subaşat
Prof. Dr. Ramazan Güp
BAŞVURU: GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ YOĞUN İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. BAŞVURU SİSTEMİMİZ YENİ BAŞVURULARA KAPANMIŞTIR.

Son Güncelleme : 18.01.2019 14:24:21 Okunma Sayısı : 4762

Son Duyurular