Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Medyada En İyiler Arasında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye’nin sosyal medyayı en iyi kullanan 80. markası oldu.
Sosyal medya yüzyılımızın en önemli iletişim araçlarının başında geliyor. Özellikle internetin hayatın her alanına dahil olduğu çağımızda, markalar sesini sosyal medya araçları ile daha güçlü bir biçimde duyuruyor. Üniversitemiz de sosyal medya platformları üzerinden hedef kitlesi ile 7 gün 24 saat bilgi alışverişinde bulunuyor.
Markalara ait sosyal medya platformlarının hayran sayısı, hayran artışı, sayfa yapısı, sayfa bilgileri, ay boyunca paylaştığı tüm iletiler, ileti türleri, paylaşılan iletilere gelen beğeni, yorum, paylaşım ve retweetler, ileti başı etkileşim oranı, hashtag ve mention kullanımı, bulunduğu sektördeki karşılaştırmalı durumu ve diğer markalara kıyasla konumlarının hesaplandığı SocialBrands’ın “Sosyal Medya Marka Endeksi” sıralamasında Üniversitemiz, incelenen 50 bin 507 marka arasından ilk 100 marka arasına girmeyi başardı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 1-31 Mart döneminde çeşitli istatiksel metotlar kullanılarak hesaplanan marka performansına göre, sosyal medyada incelenen tüm markalar içinde 80. sırada yer aldı. Üniversitemiz aynı zamanda Twitter’da “Eğitim Sektörü”nde ilk 10’a girerek büyük bir başarı elde etti. Üniversitemiz bu başarısıyla, birçok ünlü markayı da geride bırakmış oldu.

BoomSocial nedir?
SocialBrands, markaların sosyal medya performansını tamamen tarafsız ve objektif şekilde ölçümleyen bir puanlama platformu. BoomSocial verilerini ve BoomSonar teknolojilerini kullanan SocialBrands, markalar için en popüler sosyal medya kanalları olan Facebook, Twitter ve Instagram’da yer alan 50 binden fazla marka hesabını inceliyor.
Markalara ait on binlerce sosyal medya hesabının performans verilerini derleyen, analiz eden ve ücretsiz olarak kullanıcılara sunan BoomSocial Sosyal Medya Ölçümleme ve Analiz platformunun verilerini ve Sosyal Medya Takip ve Anlamlandırma programı BoomSonar Suite'in “büyük veri” işleme yapısını kullanarak hazırlanan SocialBrands Turkey, kendini “sosyal medyanın barometresi” olarak tanımlıyor.

https://www.boomsocial.com/Social-Brands


 

Son Güncelleme Tarihi : 22.06.2020 14:15 Okunma Sayısı : 619

Son Haberler