T.C. Muğla Valiliği, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Kapasite Geliştirme Faaliyetleri

2007 -2013 bütçesinin uygulamasının ardından hazırlanan 2014-2020 bütçesinde Avrupa Birliği(AB) tarafından aday ülkelere 14 milyar Avroluk bir fon tahsis edilmiştir. Mevcut durumda AB’ye aday Türkiye, Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Karadağ, İzlanda olmak üzere beş ülke bulunmaktadır. Bir önceki dönemde aday ülkelere yaklaşık 11 milyar Avro fon tahsis edilmiş ve Türkiye yaklaşık 5.5 milyar Avroluk kullanımla fonların % 50 sini kullanmıştır. Yeni dönemde yine ülke nüfusları dikkate alınarak dağıtılacak fonlardan Türkiye’nin 7 milyar avroluk bir kullanım yapması öngörülmektedir.
     Avrupa Birliği Fonlarından yararlanmak isteyenler proje hazırlamak suretiyle başvuru yapabilmektedirler. Başta Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, KOBİ ler, Belediyeler, Dernekler, Vakıflar, Üniversiteler olmak üzere çok geniş yelpazede bu fonlar dağıtılmaktadır. Muğla ilimizin bu fonlardan azami ölçüde yararlanması maksadıyla Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezince hazırlanan bir dizi Avrupa Birliği Hibe Programları Tanıtımları ve Başarılı Proje Uygulamaları Konferansları düzenlenecektir. 21 Ocak 2014 Salı günü İl Özel İdaresi Konferans salonunda  başlayacak olan ve 4 gün boyunca tanıtımları yapılacak olan programların 24 Ocak 2014 Cuma günkü programı olan YEDİNCİ ÇERÇEVE PROGRAMI ve HORIZON 2020  üniversitemiz AKM B SALONUNDA gerçekleştirilecek olup programa ilişkin detaylar ve kayıtlar www.muglaab.gov.tr adresinden yapılabilir.

Son Güncelleme Tarihi : 21.01.2014 13:59:27 Okunma Sayısı : 5052