Rektörümüzün Veda Mesajı

Çok Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım,

30 Kasım 2013 tarihinde Muğla’yı ziyareti sırasında,  Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandım. Bu nedenle 4 Aralık 2010 tarihinde başlamış olduğum Üniversitemiz Rektörlüğü görevimden,  01. 12. 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ilgili hükümleri gereği, üç yıldır görev yapmaktan onur duyduğum Rektörlük görevimden istifaen ayrılmış bulunmaktayım.

Rektörlük görevim süresince hakkaniyet, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde Üniversitemize etkin, süratli ve tarafsız bir şekilde hizmet verebilmenin gayreti içerisinde oldum. Sizlerle birlikte birçok güzel hizmetlere ortak olduk. Başta özlük hakları olmak üzere, insani değerleri ilke edinen bir yönetim anlayışını hakim kılmaya çalıştım.  Birimlerimizde huzur ve güven içinde, barışın hakim olduğu bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret ettim.

Bu doğrultuda Üniversitemizi bir adım daha ileri taşımak maksadıyla çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, daha nitelikli eğitim-öğretim verilmesi ve Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesi için mümkün olan her türlü imkanı sizlere sunmaya çalıştım.

Her alanda verimi arttırmak üzere, Üniversitemizde başarıya teşviki, motivasyonu ve ödüllendirmeyi ilke edindim.   Az da olsa bazı olumsuz durumlarda, hiçbir kimseyi üzmemek için yüksek bir sabır, özen ve hassasiyet göstermeye gayret ettim. Buna rağmen, görev anlayışı ve sorumluluğumun gereği, tarafların haklarını ve kamu düzenini gözetmek mecburiyetinde olduğumdan,  üzdüğüm çalışma arkadaşlarım olabilir. Özellikle bu arkadaşlarımdan anlayış, hoşgörü göstermelerini ve haklarını helal etmelerini rica ediyorum.

Çok değerli çalışma arkadaşlarım, aziz dostlarım, kardeşlerim, üç yıllık rektörlük görevim süresince sizlerin arasında olmaktan, sizlerle birlikte çalışmaktan büyük onur duydum. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyorum. Bundan sonraki akademik yaşamınızda, çalışma ortamınızda, ailece sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler diler; sevgi, selam ve saygılarımı sunarım.

Sizlere benden yana her türlü hakkım helal olsun, sizler de hakkınızı helal ediniz.

Daha mutlu ve güzel günlerde karşılaşmak umuduyla Allah’a ısmarladık.

13 Aralık 2013

Prof. Dr. Mansur HARMANDAR