Rektörümüzün Öğrencilerimize ve Akademisyenlerimize Mesajı

Sevgili öğrenciler,

Değerli meslektaşlarım,

Bildiğiniz gibi bütün dünyada devam eden Kovid-19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı kararıyla 16 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretime ara verilmiş, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Üniversitemiz uzaktan öğretim ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 26 Mart 2020 tarihinde alınan karar doğrultusunda, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı bahar döneminde, eğitim-öğretim süreci sadece uzaktan eğitim yoluyla Üniversitemizin dijital öğretim imkânları ile sürdürülecektir. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.

Uygulamalı dersler, stajlar ve laboratuvar dersleri ise yaz aylarında belirleyeceğimiz takvim içinde tamamlanacaktır.

Bu doğrultuda sınavlarımız da ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sınavlarla ilgili bilgilendirmeyi ileriki günlerde takvim belli olduğunda sizlere yapacağız.

Uzaktan eğitim için, ortak zorunlu derslerde de kullandığımız Ders Yönetim Sistemi’ni kullanıyoruz. Öğretim elemanlarımız öğretim tasarımı ilkelerine göre hazırladıkları ders materyallerini, ders videolarını, ödevlerini, tartışma forumlarını Ders Yönetim Sistemi’ne yüklemeye başladılar. Bu süreçte gerek ilgili akademik birimler gerekse Uzaktan Eğitim Merkezi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı gibi tüm birimlerimiz, sürecin en etkin ve verimli şekilde geçirilmesi için ellerinden gelen desteği sağlamaktadır.

Değerli meslektaşlarım,

Bu olağandışı dönemde öğrencilerimizin eğitim-öğretim olanaklarından mahrum kalmaması için ulusal düzeyde alınan karar doğrultusunda, derslerimize uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz. Bu süreçte, öğrencilerimizi yalnız bırakmayarak onları nitelikli öğretim materyalleri ile desteklememiz ve onlarla sürekli iletişim ve etkileşim halinde olmamız büyük önem arz etmektedir. Biz de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yönetimi olarak sizlere elimizden gelen eğitim - öğretim ve teknolojik altyapı desteğini sunmaya gayret ediyoruz.

Sevgili öğrencilerimiz,

Bahar döneminde sizlerle birlikte olamadığımız için biz de üzgünüz. Bu zor süreci birbirimize destek olarak, anlayışla, sabırla ve birlikte aşacağımıza inanıyorum. Üniversitemiz web sayfası ve kurumsal sosyal medya hesaplarımız dışında yapılan bildirimlere kesinlikle itibar etmeyin. Uzaktan eğitimle devam etmekte olduğumuz eğitim – öğretim sürecinde sizlerin de dersleri izlemek suretiyle destek vereceğinize olan inancım tamdır.

 LÜTFEN EVDE KALIN, SAĞLIKLA KALIN.

 #48SaatHiçÇıkma

 

Son Güncelleme Tarihi : 28.03.2020 22:54:19 Okunma Sayısı : 14776

Son Duyurular