Rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın Basın Bildirisi

Kendilerini sözde “barış için akademisyenler İnisiyatifi” olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanı yayımladıkları bildiriyle devletimizin kamu düzenini sağlamak amacıyla sürdürmekte olduğu teröre karşı mücadelesini katliam ve kıyım olarak nitelendirmiştir. Vatandaşlarımızın güvenliği için terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonları suç gibi göstermek amacıyla provokatif bildiri yayımlamak hiçbir şekilde akademik anlayış ve fikir özgürlüğü ile bağdaştırılamaz.

Terör örgütlerinin masum insanları mağdur etmesi ve güzel vatanımızın korunması için çaba sarf eden güvenlik mensuplarımızı şehit etmesini haklı göstermeye çalışan, içeride ve dışarıda işbirlikçilerine yardım ve yataklık eden kişiler hangi statü veya meslekten olursa olsun mazur görülemez. Ne yazık ki Üniversitemiz öğretim elemanlarından da bu menfur bildiriyi imzalayanlar olmuştur.  Bu durum üniversitemiz yönetimine intikal ettiği andan itibaren olay üzerinde hassasiyetle durulmuş ve ilgililer hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları hemen başlatılmıştır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tüm kademeleriyle, vatan için mücadele eden “demokratik yönetimin meşru güç kullanma yetkisine sahip” güvenlik güçlerimizin sarsılmaz bir inançla yanında ve ihanet içerisinde bulunanların şiddetle karşısında olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 14.01.2016 13:35:36 Okunma Sayısı : 8782

Son Duyurular