Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Kamuoyuna Duyurulur

Üniversitemiz MMYO binasının depreme dayanıklılık raporuna istinaden kapatılarak mevcut bölümlerdeki öğrencilerinin Menteşe İlçesi dışındaki Üniversitemizin diğer meslek yüksekokullarına dağıtılacağına ilişkin yanlış bilgilendirmelerin son günlerde sosyal medyada yer aldığı Üniversitemizce büyük bir üzüntüyle tespit edilmiştir. Üniversitemizde hakim olan şeffaf yönetim ve hesap verebilirlik ilkesinin gerektirdiği sorumluluktan hareketle Muğla kamuoyu ile doğru/sağlıklı bilgilerin geciktirilmeden paylaşılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

2003 Yılında Üniversitemizce yaptırılan depremsellik raporuna istinaden şu anki binasına taşınan Muğla Meslek Yüksekokulu binasının depreme dayanıklılığına ilişkin olumsuz herhangi bir veri veya rapor kesinlikle bulunmamakla birlikte bu tür asılsız söylentilerin yaratacağı tedirginlik konusunda tüm paydaşlarımızın en az Üniversitemiz kadar hassasiyet göstermesinin zorunlu olduğu düşünülmektedir. Kesin verilere dayanmadan asılsız dedikodulardan yola çıkılarak deprem riski gibi hayati öneme haiz bir konunun göz ardı edilebileceğinin isnat edilmesi dahi Üniversitemizce kabul edilebilir değildir.

MMYO’dan programların diğer okullara aktarılması ise kaynakların yerinde ve verimli kullanılması düşüncesinden hareketle tamamen yeni açılan programlara öğrenci alınmasını temin etmek üzere fiziki mekan sağlama ihtiyacından ortaya çıkmış bir karardır. Bu çerçevede eğitim-öğretimin daha uygun ve yeterli donanımla yürütülmesi maksadıyla Muğla Meslek Yüksekokulunun sadece iki programının iki farklı ilçedeki Meslek Yüksekokuluna aktarılması kararı alınmıştır. 2019 Yılı için MMYO’nun toplam kontenjanında eksilme olmadığından, aktarılacak programlar sonucu öğrenci sayısında azalma olması da söz konusu değildir. Yatırım ödeneklerinin kısıtlı olması nedeniyle Şehir Merkezinde Üniversitemizce yeni okul mekanları oluşturulamamaktadır. Ancak bu vesile ile yerel hibe/bağış desteği sağlanarak ya da Üniversitemizce Muğla Merkezde daha önce okul binası olarak kullanılmak üzere talep edilen kamu binalarının (Eski Adliye, Eski Tekel Kız Meslek Lisesi Binaları gibi)  tahsisi sağlanarak yeni eğitim mekânlarının oluşturulması suretiyle kapasitenin artırılması halinde, şehir merkezinde öğrenci sayısının iki katına kadar çıkabileceği de öngörülmektedir.   

2017 Yılında kurulan Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin de 2019 Yılında Şehir Merkezindeki binasında diş sağlığı hizmeti sunmak suretiyle faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Mimarlık Fakültesinin de şehir merkezinde tahsisi sağlanacak tarihi bir mekana taşınması çalışmaları sürdürülmekte olup, Üniversitemizin Muğla merkezle bütünleşmesini güçlendirecek sağlıklı adımlar hızla atılmaktadır. Üniversitenin ileriye dönük planlarının tamamında Yerleşke dışında da şehirle,  Muğla halkıyla, ekonomik, sosyal, kültürel hayatla iç içe büyüme/yürüme hedefine yönelik çalışmalar yer almaktadır. Bu çalışmaların biri de Muğla Merkezde bulunan akademik birimlerimizde öğrenim gören öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için şehir merkezinde öğrenci yurdu yapımına yönelik araştırmalardır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kurulduğu ilk yıl olduğu gibi bugün de, Ülkemizin geleceğinde rol oynayacak gençleri yetiştirmek suretiyle Türkiye Yükseköğretimine sunduğu katkıyı yüksek sorumluluk bilinciyle sürdürmeye devam etmektedir.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                                                                   Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 04.03.2019 17:23:18 Okunma Sayısı : 2981

Son Duyurular