MSKÜ Senatosundan Kamuoyuna Duyurulur

 

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BASIN BİLDİRİSİ

T. C.

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

SENATO KARARI

 

 

Toplantı Tarihi            : 16/02/2015

 

Toplantı Karar Sayısı : 503/1

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu aşağıdaki metnin kamuoyuna duyurulmasına oy birliği ile karar vermiştir.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan ASLAN’a yönelik olarak gerçekleşen ve Ülkemizi acıya boğan vahim saldırı Üniversitemizde de büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır.

Ülkemizde kadına yönelik cinsel taciz ve saldırıları, cinsiyet ayrımcılığının toplumdaki bir uzantısı olarak görüyor ve aynı zamanda bir insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. Üniversitemiz, boyutu ve şekli ne olursa olsun, kadına yönelik şiddetin her türüne karşıdır. Bu şiddet, toplumun kadın-erkek ayrımı gözetilmeksizin tümü için çok büyük bir tehlikeyi ve toplumsal çöküşü de içerisinde barındırmaktadır. Toplumumuzun sahip olduğu yüksek manevi değerler bu tür vahim olayların bertaraf edilmesi için gerekli toplumsal alt yapıyı sağlıyor olmakla birlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak duyduğumuz derin üzüntüyü dile getirmek ve Özgecan ASLAN ailesinin acılarını paylaşmak dışında da kalıcı bir adım atmak amacıyla kadına yönelik cinsel taciz ve cinsel şiddete karşı önlem ve ilkelere ilişkin çalışmalar başlatılmıştır.

Özgecan’a yapılan bu saldırının tüm yurtta yarattığı infialin zamanla unutulacağından hareketle, bu tür olayları önlemek adına Üniversitelerin üstlendiği toplumsal misyon, farklı adımlar atılmasını da zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda Üniversitemiz, kadına yönelik şiddet dahil her türlü ayrımcılıktan arındırılmış bir eğitim-öğretim ortamını ve çalışma koşullarını sağlamak üzere tüm işlevleri yerine getirmek ve önlemleri almak kararlılığındadır.

Üniversitemizde kadına yönelik şiddete duyarlılığın artması ve bu tür olayların engellenmesi için bütün çaba gösterilecek, şiddetin her türüne hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecek, iddia ve şikayet söz konusu olduğunda etkin yaptırım mekanizmaları derhal harekete geçirilecektir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ailesi olarak bu olayı esefle kınıyor, Özgecan ASLAN’a Allah’tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere Çağ Üniversitesi, Türk yükseköğretim camiası ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Son Güncelleme Tarihi : 16.02.2015 17:35:24 Okunma Sayısı : 7032

Son Duyurular