Kamuoyu Duyurusu

07.08.2019 Tarihli ve 560/35 Sayılı Karar ile Alınan Kamuoyu Duyurusu

Ülkemizin son yıllarda atlattığı zorluklar ve terör saldırıları göz önüne alındığında, millet olarak tek vücut olduğumuz her durumda hiçbir saldırıya boyun eğmediğimiz açıkça görülmüştür. Bu çerçevede toplumun her ferdinin üzerine düşen milli ve insani görevler, şüphesiz akademik camianın da üzerinde bulunmaktadır. Bizler ifade ve bilim özgürlüğünün her daim savunucusu olduğumuz gibi teröristlere ve onların menfur saldırılarına her daim karşı duruş sergileyerek akademik camia içerisinde teröre destek verenlerle mücadele etmekteyiz.

Bu itibarla Aziz Devletimizin tarih boyunca yaptığı gibi, yakın tarihimizde de çeşitli terör örgütlerine karşı yürüttüğü haklı mücadelenin hiçbir şekilde sözlü ve yazılı eylemle sekteye uğratılmaması gerekmektedir. Sadece bu şekilde canlarını ve bedenlerini feda ederek bizlere aziz vatanımızı emanet eden şehit ve gazilerimizin mirasına hakkıyla sahip çıkabiliriz.

Nitekim terörle mücadele sürecinde devletimizin hukuk çerçevesinde gerçekleştirdiği operasyonlara karşı devletimizi suçlayıcı olarak kaleme alınmış sözde “barış bildirisi”, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak hukukun üstünlüğü ve verilen kararların bağlayıcılığına olan saygımızı muhafaza etmekle birlikte imzalanan “malum bildirinin” devletimize, şehitlerimize, gazilerimize ve onların ailelerine çok büyük saygısızlık olduğunun altını çizerek, sözü edilen bildiriyi ve ona imza koyanları şiddetle kınadığımızı ifade etmek isteriz.

Son Güncelleme Tarihi : 07.08.2019 12:21:27 Okunma Sayısı : 4622

Son Duyurular