2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

Değerli Araştırmacılar,

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı, lise, ön lisans ve lisans öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” düzenlenmektedir.

2020 yılında 8. kez düzenlenecek olan yarışmada "Akıllı Şehirler ve Ulaşım",  "Bilgi ve İletişim Teknolojileri", "Eğitim", "Enerji ve Çevre",  "Gıda ve Tarım",  "Makine İmalatı ve Otomotiv", "Sağlık", "Savunma, Uzay ve Havacılık", "Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik" kategorilerinde başvuruya açılmış olup, son başvuru tarihi 16 Mart 2020’dir.

Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Yarışma çağrı duyurusu ve proje hazırlama rehberi http://tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/oncelikli-alanlarda-universite-ogrencileri-proje-yarismasi  adresinde yayınlanmıştır.

Yarışma Takvimi

Başvuru Tarihleri:

18 Şubat – 16 Mart 2020 (Başvuruların son gününde sistem 17.30’da kapanır.)

Ön Değerlendirme:

Mayıs 2020

Bölge Yarışmaları:

08-11 Haziran 2020

Final Yarışması :

TEKNOFEST

22-27 Eylül 2020

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Yarışmalar İzmir Bölge Koordinatörlüğü

Son Güncelleme Tarihi : 28.02.2020 11:22:59 Okunma Sayısı : 2265