2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Başvuruları

21/09/2013 Tarihli, 28772 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal  İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe Eklenen Ek Madde-1′e Göre

Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Uygulama Esasları İçin Tıklayınız.

BAŞVURU İLE İLGİLİ HUSUSLAR:

- Ek Madde-1’den yararlanarak Üniversitemize 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler başvurularını 30 Ağustos 2014 saat 17.30’a kadar yatay geçiş yapmak istedikleri ilgili fakülte/yüksekokul ve meslek yüksekokuluna yapacaklardır.

- Başvurular bizzat ya da Posta yolu ile yapılabilecek, ancak posta yolu ile yapılan başvurularda gecikmeler kabul edilmeyecektir.

- Başvurusu kabul edilen öğrencilerin başvurdukları bölümde Yabancı Dil Hazırlık Programı zorunlu ise Yabancı Dil Muafiyet Sınavına katılmak üzere 18 Eylül 2014 Perşembe saat 10.00’da Sıtkı Koçman Yabancı Diller Yüksekokulunda hazır bulunacaklardır.

Başvuru Evrakları:

- Başvuruya ilişkin dilekçe,

- ÖSYS/DGS Sonuç Belgesi (Yerleştirme)

- ÖSYS tüm alanlardan almış olduğu puanları gösteren sonuç belgesi,

- Kayıtlı olduğu üniversiteden alacağı öğrenci belgesi,

- Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara başvuranlar için yabancı dil hazırlık sınıfı başarı durumunu gösterir belge,

- Bölümünde ders almış olanlar için transkript ve ders içerikleri

Son Güncelleme Tarihi : 15.08.2014 16:55:32 Okunma Sayısı : 6253