2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz BESYO'ya Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alınacaktır

T.C.

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır. Ön Kayıt Başvuru tarihleri, sınav tarihleri ve başvuru için gerekli şartlar ile belgeler aşağıda belirtilmiştir.

BÖLÜM KONTENJANLARI

Bölüm

Kontenjan

Milli Sporcu Kontenjanı

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (N.Ö)

40 (10 kız+30 erkek)

3 kız 7 erkek

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (İ.Ö)

40 (10 kız+30 erkek)

2 kız 4 erkek

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

2 kız 3 erkek

Rekreasyon Bölümü (N.Ö)

Rekreasyon Bölümü (İ.Ö)

1 kız 2 erkek

Spor Yöneticiliği Bölümü (N.Ö)

1 kız 2 erkek

Spor Yöneticiliği Bölümü (İ.Ö)

1 kız 2 erkek

***Milli sporcu kontenjanı genel kontenjana dahildir.

ÖNEMLİ TARİHLER

BÖLÜMLER

TARİHLER

Başvuru

Sınav

Kesin Kayıt

Yedek Kayıt

Antrenörlük Eğitimi Bölümü(N.Ö)

14-16/08/2013

20-29/08/2013

02-05/09/2013

06/09/2013

Antrenörlük Eğitimi Bölümü(İ.Ö)

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Rekreasyon Bölümü (N.Ö)

Rekreasyon Bölümü (İ.Ö)

Spor Yöneticiliği Bölümü (N.Ö)

Spor Yöneticiliği Bölümü (İ.Ö)

Başvuru Yeri:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi BESYO                                Kötekli/Muğla

Sınav Yerleri:

Muğla Sıtkı Koçman Yerleşkesi Atletizm Sahası,                                        Kötekli/Muğla

Sıtkı Koçman Spor Salonu                                                                           Kötekli/Muğla

Kesin Kayıt Yeri:

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

* Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği Bölümlerinin tüm programlarına başvuruda bulunmak için 2013 YGS sınavında puan türlerinin herhangi birinden milli sporcular için en az 140, diğer adaylar için en az 180 puan almış olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

* 2013 Yılı YGS Sınav Sonuç Belgesi (http://osym.gov.tr adresinden alınacak)

* Özel Yetenek Sınav Hizmetleri Giderleri Ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu. “Özel Yetenek Sınav Hizmetleri Giderleri Ücreti” Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın Garanti Bankası Muğla Şubesi 6297758 no’lu (IBAN:TR86 0006 2000 5070 0006 2977 58) BESYO Özel Yetenek Sınav Hizmetleri Giderleri hesabına adayın adı ve soyadı belirtilerek yatırılacaktır. Yatırılan Sınav Hizmetleri Giderleri Ücreti iade edilmez. Ancak, geçerli mazereti olan adayların durumu Üniversite Yönetim Kurulunda değerlendirilir.

* Ön Kayıt Dosyası (Kayıt bürosu tarafından verilecektir.)

* Sağlık Raporu (Sağlık Kuruluşlarından alınacak ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavlarına katılmasında sağlık yönünden sakınca yoktur ibaresini taşıyacaktır.

* Son 6 (altı) ayda çektirilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

* Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslı ibraz edilerek Yüksekokulumuzca onaylanacaktır.)

* Milli sporcular için son üç yıl (2011-2012-2013) içersinde milli olduğuna dair ilgili Federasyon veya Spor Eğitim Daire Başkanlığından onaylı milli sporcu belgesi

* 2012 ÖSYS’de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanlarına uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural açıköğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açıköğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2012-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

UYARI: Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile başvuru belgelerinden herhangi birinin, fotokopisi ile aslının birbirine uymadığı tespit edilenlerin sınavı kazanmış olsa dahi kaydı yapılmayacak, kaydı yapılmış olan adayların kayıtları silinecek ve hakkında kanuni işlem yapılacaktır. Başvuru sırasında gerekli belgelerden herhangi birisinin eksikliği durumunda ön kayıt kesinlikle yapılmayacaktır.

ADAYLARIN ÖZEL YETENEK SINAVINA GİREBİLMELERİ İÇİN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

* Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgesi (Kayıt bürosu tarafından verilecek)

* Numaralı sınava giriş forması (Kayıt bürosu tarafından verilecektir.)

* Özel kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Ehliyet)

Ön kayıtlar ve kesin kayıtlar şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılacak başvurular kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

SINAV HİZMETLERİ GİDERLERİ ÜCRETİ

Bölüm/Program